Denmark
Mmm käisin eelmine nädal Taanis. Oli seal vast super, superlux lausa!
Esimese öö veetsime renassanssiaegses lossis. Elutoa seinu katsid originaalsed seinamaalingud, meeleolukad pildikesed jahikäikudest ja paazidega pidudest. kitse-? hirve-? põdrasarved? kaunistasid koridore. Üks meeldejäänud trofee oli märgistatud daatumiga 1929. Ütlemata hubane ja armas loss. Kodu ajutiselt välja üürinud aadlikud elasid kõrval majas, sest nende väikesed lapsed ei saa veel lossi kõrgete treppidega hakkama.
Meeldejäävaks kujunes 5 tunnine õhtusöök. See algas vastuvõtuga jahisaalis vahuveini ja shokolaadis maasikatega (õhh hambad hakkasid higistama). Kui kõik lauda istusid, kandis teener riburadamisi ette krevette, kalamarja, hirveliha hanemaksaga. Lõpuks, hõrgutisi täis puginuna, toodi igaühele narrimiseks veel veerand kilone unelm jäätisest ja vahvlitest. Kahjuks polnud magustoitu enam võimalik kapasiteedi puudumise tõttu sisestada.
Aga toitlustusalane highlight saabus alles järgmine õhtu. Meie Eesti poolsed võõrustajad olid endalegi teadamata reserveerinud laua Kopenhaageni väidetavalt kõige kallimas restoranis “Alberto K”, mis asub Radison SAS 11 korrusel
http://www.aok.dk/kunder/albertok/omalbertok_uk.html
Milline vaade linnale, milline lauanõude disain! Ja Söök ja Jook!! Ma pean need sõnad kirjutama suurte tähtedega, kui mõtlen atmosfäärile, mis valitses selles restoranis. Erinevalt lossis toimunud õhtusöögist me seal ennast kummi ei söönud. Mõõdetud palad, silmipaitavates kombinatsioonides. Ainuüksi vaadates oleks kõhu täis saanud. Õnneks vaatlusega asi ei piirdunud. Ikka ja jälle, siin ja seal on kõneldud, et vein võiks/peaks sobima toiduga. No tore, lihaga punane ja kalaga valge, kas pole. Sellel õhtusöömaajal tõesti adusin harmooniat toidu ja veinide vahel ning maitseainete ja toormatrjali kooskõla. Vaimustav ja veelkord vaimustav!
Teine eelroog, minu lemmik
Olime peaaegu ainsad naised, casualis ja üleslöömata. Teistes laudades einestasid viisakates triiksärkides jõukusest pakatavad ärimehed.
Imetore reis.
0 Comments:
Postita kommentaar
<< Home