graatsia

pühapäev, juuli 17, 2005

Bakuu

T2na k2isin 12 000 aastaseid kaljujooniseid Bakuu l2hedal vaatamas, peale meie oli seal 1 jaapanlane. Kohalikud ei pidanud eriti neist midagi teadma, ent t2nu Lonely Planet"ile v2lismaalased k2ivad sealsetes m2gedes kolamas. V2ga edev koht, tr66pasin m66da kaljunukke jalge all sigade, veiste ja odadega s6dalaste pildid. Taamal sirendas Kaspia meri.

Aserbaidzaanis on vahva muuseume kylastada, pidevalt topitakse k2tte eksponaate. Et n2e vaata see kindzall on p2rit 18 sajandist, eksole tore! V6tke kann 6lale, sellega tassisid meie naised 16 sajandil vett jne. Muuseumite l2hedal olevates kauplustes ehitakse r2ttide ja k2ev6rudega, vaadakse kui ilusad, 160 aastat vanad! T2na leidsime samasugused siidir2tikud 15 dollarit odavama hinnga kaubamajast. Ostsin endalegi yhe. Ostukeskuse kaubavalik oli h2mmastav. Kuld ja briljandid yhes letis kodutehnika, lyhtrite, kodukinode jms. Ja nii 3 korrust, neljandal oli kangakauplus. Ning ehetehinnad polnud sugugi tagasihoidlike killast, ent juveeli-kodutehnika-kosmeetika pood kihas ostuinnas inimestest.

Homme s6idame tagasi Gruusiasse, et minna edasi Armeenia :) Kyllap hakatakse meiega j2lle pahandama, et joome ja s66me liiga v2he. Gruusias on 6ige kylaline purjus ja kurguni t2is 6ginud, m66dukust nad ei salli. V2ga ei muretse, sest Gruusia k66k on tunduvlt parem kui Aserbaidzaani oma.

2 Comments:

  • Hehe...tundub lahe reis olevat. Kahju et vähe kirjutad blogis. Aga seda vist objektiivsetel põhjustel.

    Sain su kaardi kätte, nagu sa juba tead. Täpselt selline, nagu üks gruusia kaart peabki olema :) Seda maja seal nähes seal, tuli hull nostalgia tunne peale. Täpselt sellised need majad olidki seal, kui mina seal viimati käisin.

    Virge, palju sa alkohooli saad kaasa võtta? Pudelikene chacha'd kuluks minu gruusiateemalisele soolaleiva peole ära küll ;)

    Aga ega's midagi...mõnusat reisijätku ja loodetavasti folgil näeme.

    By Blogger mamza, at kolmapäev, juuli 20, 2005  

  • olen nyyd juba armeenias. kui siin chachad silman siis v6in seda kaasa v6tta, tesiel juhul pead leppima lauaviinaga :) v6i siis ararati konjakiga.

    gruusias oli fantastiline ja nyyd tundub ka, et armeenia n2itab oma parimat palet

    olen peagi tagasi...

    By Blogger virge, at laupäev, juuli 23, 2005  

Postita kommentaar

<< Home