graatsia

pühapäev, september 18, 2005

orgasm

Sellal kui sõbrad linnas lõbutsevad, pean mina tatise tervise pärast kodus istuma. Kätte olen võtnud Robin Bakeri “Spermasõjad”

“Kui naine saab vahekorra ajal orgasmi, võimaldab emakakaela kombineeritud avanemine, laskumine ja imemine tal säilitada palju rohkem spermatasoide kui orgasmita vahekorra puhul. Naine säilitab vahekorra ajal orgasmi saades umbkaudu 50-90 protsenti spermatosoide ning ilma orgasmita 0-50 protsenti.” /.../ “ Mõned naised (2-3 %) ei saa kunagi orgasmi; teised (5%) saavad mitmekordseid orgasme, liikudes peaaegu vaibumata ühelt haripungtilt teisele. Kümme protsenti ei saa kunagi vahekorra ajal orgasmi; teine kümnendik saab peaaegu alati. Mõned eelistavad vahekorra ajal haripunkti jõudmiseks lamada täiesti passiivselt; teistele meeldib olla aktiivsem. Viiskümmend protsenti masturbeerib regulaarselt; kakskümmend protsenti ei tee seda kunagi . Neljakümnel protsendil esineb öiseid orgasme, ülejäänud ei oska neid isegi ette kujutada.”

Lisaks eristab autor viiete orgasmiliiki: masturbatsiooni, öiseid, eelmängu-, vahekorra- ja järelmänguorgasme, pluss mitmekordseid. Kõige vähem kirjeldab ta järelmänguorgasmi. Mh kui peale vahekorda nt teha edukas keelekas, kas siis selle tulemus klassifitseerub järelmänguorgasmiks? Või on see midagi sellist, millest mina ei teagi?

Vaino Vahing samast raamatust...